Thursday, 21 November 2013

Minä sydän Austria

Koulussa eletään jänniä aikoja, on nimittäin näin tokan vuoden puolivälissä suuntautumisvalinnan aika ja minun valintani kohdistui kaksoistutkintoon, sillä se suoritetaan Kremsissä, Itävallassa. Tämä olisi minulle nappivalinta, koska uskon, että työpaikka Itävallasta löytyy helpommin paikallisen todistuksen kanssa, kuin pelkällä suomalaisella tutkinnolla. Mutta miksi ihmeessä haluan Itävaltaan töihin? Palataan ajassa hieman taaksepäin.. Vuosi oli 2007, kun päätin, että haluan lähteä vaihtoon ja ihan totta, vuotta myöhemmin istuinkin lentokoneessa matkalla Itävaltaan. Maan valinta oli hyvin järkiperäinen: olin lukenut A-saksan ja en tykännyt Saksasta vaan halusin pienempään maahan. Sveitsi ei tullut kysymykseen, koska pelkäsin joutuvani ranskankieliselle alueelle, joten kohteeksi valikoitui Itävalta. Järkisyyt unohtuivat, kun pääsin perille ja rakastuin niin sanotusti ensisilmäyksellä.Yllättäen vaihtovuosi meni aikalailla juhlimiseksi ja syömiseksi (lihoin 12 kiloa), mutta toisaalta ei se mitään, koska ainakin hauskaa oli. Sitten tietenkin vaihdon lopussa löytyi poikaystävä, mikä takasi sen, että seuraavien parin vuoden ajan vietin lähes jokaisen loman Itävallassa. Hyvä, että oma perhekään pysyi perässä, kummassa maassa milloinkin olin.2011 oli yo-kevät ja lukulomankin vietin Linzissä. Kokeiden jälkeen alkoi kesäloma ja kun en saanut töitä Suomesta, niin laitoin kokeilumielessä hakemuksen Itävaltaan, paikka tuli ja taas mentiin.Syksyllä palasin Suomeen tarkoituksenani aloittaa opiskelu, mutta en päässytkään kouluun. Yritin hakea töitä Helsingistä, mutta taaskaan ei herunut mitään ja viimeisenä hakupäivänä laitoin huvikseni hakemuksen hiihtokeskukseen Tiroliin, sain töitä ja parin viikon päästä istuin taas koneessa. Tällä kertaa lähdin hieman sekavin fiiliksin matkaan, sillä olin eronnut juuri poikaystävästäni ja työpaikka oli aivan vieraassa osassa maata, enkä tuntenut sieltä ketään. Onneksi siellä oli myös muita suomalaisia töissä, joista oli seuraa ja jotka oli ihan mahtavia tyyppejä. No eipä kauaa mennyt, kun aloin seurustelemaan työkaverini kanssa, joka sesongin loputtua muutti kanssani Suomeen.


 

Ensi syksynä siis toivottavasti pääsemme muuttamaan Itävaltaan, jonne olisi tällä kertaa jäädä jos ei nyt loppuelämäksi niin pidemmäksi ajaksi kuitenkin. Tietenkin vähän jännittää raahata kaikki omaisuus ja vaihtaa kirjat sinne, koska sitten ei tullakaan ihan niin helposti takaisin kuin yhden matkalaukun kanssa, mutta toivottavasti päätös on oikea. Tietenkin tulee ikävä Suomea ja varsinkin Helsinkiä, mutta onneksi tänne pääsee aina käymään.


Nyt vaan sitten jännäämään, irtoaako kaksoistutkintopaikka meikäläiselle.


2 comments:

  1. Mä niin toivon, että se paikka irtoaisi! Tietysti ajattelen itsekkäästi, uusi kaveri Kremsissä on nimittäin aina positiivinen juttu :D Kiva, että muutenkin kerroit tätä Itävalta-historiaasi, mulle ei ollut ihan täysin selvillä tähän mennessä ja meinasinkin jo tohon kysymyspostaukseen kysellä, mutta nyt ei tarvitsekaan. Milloin tulosten pitäisi selvitä ja tulisitko siis syksyllä 2014? Mä voin sit opastaa kaikessa Kremsiin liittyvässä, jos tarvit apua ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä se irtoo! ;) pakko irrota! Ilmeisesti tammikuussa selviää ja haastattelu olis ens kuussa. Tosiaan 2014 syksyllä olisin tulossa :) mustakin on kivaa että sä oot siellä niin tietää ees jonkun jo sieltä! Joo apu on varmaan ihan tarpeen, ainakin asunnon etsinnässä.. :D

      Delete

me loves comments