Tuesday, 8 April 2014

Pakollinen kirjapostaus


Asetin itselleni tavoitteeksi lukea tänä vuonna kirjan per viikko, koska viime vuoden lukusaldo jäi niin alhaiseksi. Oon innostunut lukemisesta taas ihan uudella tavalla ja itseasiassa niin paljon, että olen jo tavoitteestani edellä..


Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa

Hosseinin kirjat ovat puhuttaneet paljon viime aikoina, mutta nyt vasta sain käsiini yhden kirjastosta ja se sattui olemaan Tuhat loistavaa aurinkoa. Ymmärrän nyt hehkutuksen, lukukokemus oli erittäin hyvä, joskaan ei järisyttävä ja kirjan loppu jäi hieman vaisuksi. Tarina oli mielenkiintoinen, eikä kaikesta traagisuudesta huolimatta kuitenkaan surullinen. Ainoa, mikä todella ärsytti, oli vieraskielisten termien ja suomennettujen sanojen käyttö sekaisin, mutta siihenkin tottui.
Lue tämä jos...
Naisten asema eri kulttuureissa kiinnostaa

David Eagleman: Tarinoita tuonpuoleisesta

Pitkästä aikaa novelleja. Tarinat ovat todella lyhyitä, mutta silti jokainen laittoi mielikuvituksen liikkeelle. Tämä kirja sai pohtimaan syntyjä syviä, mutta myös naureskelemaan osalle kuvitelmista. Lempparini oli ihan ensimmäinen tarina ja muutenkin alkupään tarinat olivat parempia kuin lopussa, jotka olivat ehkä vähän väkisin väännettyjä?
Lue tämä jos...
Olet kiireinen. Yhden lyhyen, parisivuisen tarinan ehtii lukea vaikka iltaisin ennen nukkumaanmenoa tai aamulla työ/koulumatkalla.Jonathan Tropper: Seitsemän sietämättömän pitkää päivää

Tämä kirja oli ihan mahtava yhdistelmä traagisia tapahtumia ja komiikkaa. Pakko tutustua kirjailijan muihinkin teoksiin, todella oivaltavaa tekstiä. Yksi parhaita tänä vuonna lukemiani kirjoja.
Lue tämä jos...
Tykkäät mustasta huumorista.

Erlend Loe: Muleum

Jos mietit että mitä ihmettä kirjan nimi yrittää tarkoittaa, niin älä huoli, niin mietin minäkin ja kyllä se lukiessa selvisi. Tää on myös yksi mun uusista lemppareista ja kävinkin juuri hakemassa lisää Loen kirjoja lainaan. Tää kirja on jotenkin aivan vertaansa vailla, en oo koskaan lukenut mitään vastaavaa. 
Lue tämä jos...
Haluat lukea erilaisen kirjan.Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat

Puoleenväliin asti tämä kirja teki minut hämmentyneeksi ja luulin itseäni täysin tyhmäksi, kunnes loppupuolisko yhdisti langat. Tämä oli aika raskasta luettavaa ja vaati keskittymiskykyä. Luulen, että tämä on sellainen kirja, joka kannattaa lukea toisenkin kerran.
Lue tämä jos...
Historia kiinnostaa.

Sarah Winman: Kani nimeltä Jumala

Tässä toinen paljon hehkutettu teos ja ei todellakaan turhaan. Vaikka tarina tuntuu paikoittain vähän ajatuksenvirralta ja juonettomalta, hullunkuriset henkilöhahmot pelastavat koko kirjan. Kirjan luettuaan tuntui, kuin olisi ollut hetken osa Ellyn perhettä.
Lue tämä jos... 
Haluat lukea todella hyvän kirjan.

Seuraavana mun lukulistalla on mm. Teurastamo 5, An abundance of Katherines ja Norwegian Wood. Teidän kirjasuosituksia otetaan myös vastaan! :)2 comments:

  1. Olen itse innostunut lukemisesta jälleen uudemman kerran. Eilen lainasin kymmenkunta kirjaa ja ensimmäinen onkin jo loppusuoralla. Tulee valitettavasti luettua myös tenttikirjoja, mutta vapaa-ajan lukeminen on vain niin mukavaa:> Kirjalistasta ainakin kaksi lähti heti kirjastoon varaukseen ;) ("Seitsemän sietämätöntä päivää" plus "Kun kyyhkyset katosivat" :) Kirjapostauksista pidän erityisen paljon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jee, toivottavasti tykkäät, tuu sitten kertomaan mitä olit mieltä! Mulle saa myös vinkata uutta luettavaa, vaikka aikamoinen pino jo sängyn vieressä odotteleekin.. :D Ja kirjapostauksia on luvassa lisää lähiaikoina!

      Delete

me loves comments