Wednesday, 28 May 2014

Rome: Day 1

Ciao, vihdoinkin sain ensimmäisen setin Rooman kuvia koneelle ja julkaistavaksi. Pahoittelut venähtäneestä poissaolosta, syytän siitä kouluhommia, flunssaa ja työputkea (päivä 9/13 menossa). Tässä kuitenkin ensimmäisiä kuvia Roomasta, oi kun haluaisin takaisin taas. Oltiin perillä jo puolen päivän aikaan, joten ekana päivänä ehdittiin mainiosti kierrellä läpi jo monta tärkeää nähtävyyttä. Osa kuvista on muuten Markuksen ottamia, niitä on lisää myös herran omassa valokuvablogissa.
Piazza Navona
Aukion laidalta saa superhyvää jätskiä ja sitten voi istua penkille ihmettelemään ihmisvilinää. Kulman takana on pari mukavaa viinibaaria (Cul de Sac ja Mimì e Cocò) sekä Via del Governo Vecchio, jonka varrella on kivoja kirppareita ja putiikkeja.Pantheon 
Mun kiistaton ykkössuosikki Roomassa. Aivan uskomaton paikka, jossa kannattaa käydä pariinkin kertaan. Kuulemma Pantheon on kauneimmillaan, kun sataa vettä, mutta valitettavasti emme ehtineet sitä näkemään. Lisäksi lähistöiltä saa tosi hyvää ruokaa, kun ei mene menu turistico-mestoihin.

Santa Maria Sopra Minerva
Ihana, tunnelmallinen kirkko, jonka koko yllätti. Ja Berninin norsu kirkon edustalla on niin hulvaton.
Tosituristeina suostuttiin tietenkin kuvaan gladiaattoreiden kanssa, mutta ihan niin turisteja ei oltu, että olis äijille niiden pyytämä 20e (!!!!) kuvista maksettu vaan annoin tyypille vitosen ja liuettiin paikalta. :D


Fontana di Trevi 
Nättihän se on kun mikä, mutta mua ainakin ahdistaa suihkulähteellä vellova väkimäärä, siellä on muuten yölläkin aivan uskomattoman paljon jengiä! Muistettiin heittää parit kolikot lähteeseen, ainakin viime kerralla toimi!Espanjalaiset portaat Piazza del PopoloNo comments:

Post a Comment

me loves comments