Monday, 4 August 2014

If you don’t like to read, you haven’t found the right book.Kirjoista ei ole hetkeen ollut taas juttua, vaikka oonkin lukenut aika paljon (vuoden tavoitteesta 30/52 luettu!), mutta nyt olisi tarjolla heti kerralla 5 kirjavinkkiä!


How they met and other stories 


Täytyy valitettavasti todeta, että tämä oli heikko David Levithanin kirjoittamaksi. Mutta annan armoa, koska osa novelleista on Levithanin jo teininä kirjoittamia. Kaikki novellit käsittelevät rakkautta ja Levithanin tapaan mukaan mahtuu niin hetero kuin homosuhteitakin. Lempparinovellini olivat Princes ja How they met.

Lue tämä jos...
tykkäät novelleista.

Geishan muistelmat


Olen nähnyt tästä kirjasta tehdyn leffan joskus puoliksi ja se jäi jotenkin kaihertamaan mieltä, joten kun satuin törmäämään tähän kirpparilla, ostin sen samantien. Tämä oli todella hyvä lukukokemus, joka avasi mielenkiintoiset näkymät Japanin salaperäiseen geisha-kulttuuriin. Ainoa miinus tulee paikoittain hieman liiankin yksityiskohtaisista kuvailuista.

Lue tämä jos...
toiset kulttuurit kiinnostavat.

Severed heads, broken hearts

Ostin tämän viime kesänä Maltalta, mutta lupaavan alun jälkeen lukemisintoni tyssäsi ja sain luettua tämän loppuun vasta nyt. Kannessa lupailtiin John Green -tyyppistä lukukokemusta, mutta tämä oli loppujen lopuksi aika valju yritys. Henkilöt olivat kyllä hyvin samankaltaisia kuin Greenin kirjoissa, mutta ei tämä samalle tasolle yllä, minkä ei toisaalta pitäisi yllättääkään. Kirjassa tykkäsin kuitenkin hauskoista dialogeista ja paikoittain se oli jopa mukaansa tempaava. Loppu olisi kuitenkin voinut olla tarkemmin mietitty. Jäi hyvin ristiriitaisia ajatuksia tästä kirjasta, ehkä luen sen vielä uudelleen.

Lue tämä jos...
tykkäät YA-kirjallisuudesta.

Divine misfortune

Yleensä en ole mikään hurja fantasiakirjallisuuden fani (Pottereita ei lasketa) ja tartuinkin tähän kirjaan hieman epäillen. En jaksa ihmeellisiä fantasianimiä ja fantasiapaikannimiä ja fantasiataikatempputaikavoima-shittiä. Tämä kirja oli kuitenkin kivan helppolukuinen ja yllätti ehdottoman positiivisesti. Suosittelen muillekin skeptisesti fantasiaan suhtautuville.

Lue tämä jos...
haluat kevyttä kesälukemista.

Eat Pray Love


Tämä kirja on lojunut kirjahyllyssäni jo lähes kolme vuotta odottamassa vuoroaan. Tämän lukemiseen meni todella kauan, varmaan useampi kuukausi, sillä tämä oli paikoittain aika raskasta luettavaa kaikkine meditointimietiskelyelämäntarkoitus-juttuineen. Ensimmäinen, Roomasta kertova osio oli sattuneista syistä eniten meikäläisen mieleen, koska en ole liian kiinnostunut joogasta tai meditoinnista ja loppumatkan kantoikin lähinnä päähenkilön hauskat ajatuksenvirtamaiset huomiot ja kerronta. Välillä sai nauraa ääneen, välillä kirja veti vakavaksi. 

Lue tämä jos...haluat mietiskellä elämää.5 comments:

 1. Jos laitoin jo kerran aiemmin kommentin ni tätä ei tartte julkasta :D Luulin siis lukevani paljon kirjoja, mutta mun saldo tältä vuodelta on vasta 16! Voidaan vaihdella kirjoja sit ku oot Kremsissä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuli vaan kerran :D joo todellakin! Haluun jo Thaliaan shoppaileen... Kai siellä on joku säädyllinen kirjasto muuten?

   Delete
  2. En oo käynyt Kremsin kirjastossa ikinä, mut Caritasin kirpparilta saa kirjoja halvalla, myös enkuksi :)

   Delete
  3. Jihuu! ^^ oon jotenkin niin laiska lukeen kirjoja saksaks, että oikein hävettää... :D

   Delete
  4. Samoin, en ees muista milloin oisin viimeks lukenut jotain saksaksi :D

   Delete

me loves comments