Monday, 19 January 2015

Lomalla Suomessa

 Joku saattaa muistaa postauksen, jonka tein Maltalla ollessani asioista, joita ikävöin Suomesta. (Jos et muista, ei hätää, postaus löytyy täältä.) Joululomaillessani Suomessa huomasin taas muutamia eroja ja ajattelin päivittää tuon postauksen niihin ajatuksiin, mitä Itävallassa ollessani kaipaan kotimaasta. Mutta ei saa olla liian negatiivinen, suunnitteilla on myös päinvastainen postaus, eli Itävallan plussat - stay tuned!


-Prismaa. Jälleen ensimmäisenä listalla. Ylipäätään isoja hypermarketteja, joista saa kaiken kerralla, eikä tartte juosta kolmeen eri lähikauppaan, jotta saa kaiken tarvitsemansa.
-"Terveellisempiä" vaihtoehtoja. Esim. jauhelihaa on täällä turha etsiä eri rasvaprosenteilla, se on se perus ~20% ja jos ei kelpaa niin ei sitten. Myös täysjyvätuotteista on huomattavasti vähemmän vaihtoehtoja kuin Suomessa. Perusruokakaupoissa siis.


-Metroa. Vaikka Kremsissä kaikki onkin kävelymatkan päässä, kurjalla säällä on kivempi kulkea julkisilla. Lisäksi aamulla koulumatkalla on mukavaa ottaa nokoset bussissa.
-Ja joka-aamuista itsekidutusta eli Metron tekstaripalstan lukemista :DD
-Kauppojen aukioloaikoja. Itävallassa kun kaupat menee kiinni jo seiskalta ja sunnuntaisin kaikki on tietenkin kiinni. Yhyy.


-Koulua. Voi miten helppoa mun elämä Suomessa oli!
-Suorapuheisuutta. Sitä, että jos joku sanoo sulle, että nähdään ens viikolla, niin ens viikolla tosiaan nähdään.
-Kirjastoa ja suomenkielisiä kirjoja, joita täältä ei ihme kyllä saa, hahaa. :D
-Ja tietenkin perinteiset: saunaa, salmiakkia ja ruisleipää// What I miss from Finland: hypermarkets, healthier food, public transportation, opening hours of the stores, school system, the Finnish "say what you really mean" mentality, proper libraries, sauna, salmiakki and dark bread.

4 comments:

 1. Mäkin kaipaan prismaa ja terveellisempiä juttuja! Ja maitorahkaa. :D Lisäksi kaipaan sitä, että täällä on vaikea tunnistaa kuka on oikeasti sun kaveri ja ketä ei vois vähempää kiinnostaa sun jutut vaikka kaikki kohteliaasti kuunnellaan (ja usein myös kerrotaan eteenpäin). Saunoja löytyy kylpylöistä, mutta mä pelkään niitä saunamestareita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nii ei sellanen kylpyläsauna oo sama asia :( Joo siis just sitä meinasin myös tolla suorapuheisuudella!

   Delete
 2. Mun ikävöintilistalla on kans kirjasto, isot kaupat (ei tartte olla Prisma, olin Cittarissa duunissa niin Keskokin käy!), sunnuntaiaukiolot.. lisäks Les Millsin ryhmäliikuntatunnit, rasvaton maito ja se et leffat/sarjat tulee alkuperäiskielellä tekstitettynä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi vika kohta unohtu ihan täysin, mutta se onki siks ku just sen takii en oo avannu telkkarii moneen kuukauteen :D

   Delete

me loves comments