Wednesday, 4 March 2015

Austria vs. Finland

Viimeksi pohdin, mistä pidän Suomessa enemmän kuin Itävallassa ja nyt otetaan sama toisinpäin!


-Maisemat. Kyllä esim. mun mielestä Salzkammergut (yllä) päihittää Järvi-Suomen 100-0.
-Viini on hävyttömän halpaa. Ja ravintolassa syöminen. Ja siitäkös mä tykkään! ♥


-Sijainti. Ajatelkaa nyt, 8 naapurimaata, joihin pääsee helposti autolla. Jos ei halua lentää, Suomesta käsin viikonloppukohteet rajoittuvat oikeastaan Tallinnaan ja Tukholmaan.
-Junallakin pääsee vaikka minne ja parasta on, että hinnat on kiinteät, eikä tarvitse varata lippuja viikkoja etukäteen, matkustaa hitaimmalla junalla ja mitä ihmeellisempään aikaan säästääkseen rahaa, kuten VR:llä...-Käytöstavat. Näitä sais moni suomalainen käydä Itävallassa ihmettelemässä ja opettelemassa. Tähän kuuluu myös asiallisempi juomakulttuuri.
-Ruoka. Se on uskomattoman epäterveellistä ja uskomattoman hyvää.-Arkkitehtuuri. Suomessa tuntuu, että kaikki nätit vanhat talot on jyrätty pois betonikuutioiden tieltä.
-Ilmasto. Neljä vuodenaikaa löytyy, mutta talvi on lyhyt ja leudompi ja kesä pidempi ja lämpimämpi kuin Suomessa.
-Itävaltalainen iskelmäkin on parempaa kuin suomalainen. Tää oli aika random.-Ja viimeisenä, muttei tosiaankaan vähäisimpänä: miehet. Itävaltalaiset miehet vaan sattuu olemaan uskomattoman komeita ja kun vielä lisätään tähän päälle ne herrasmiehen käytöstavat, niin mein Gott, jalathan siinä lähtee alta...//What's better in Austria? Scenery, food, location, climate, train connections, prices (especially wine prices), manners, architecture and (gentle)men.

8 comments:

 1. Paikallinen iskelmä on kyllä tosi menevää, siitä tykkään minäkin. Eikä pelkästään menevän melodian vaan myös sanoitusten takia (esimerkkinä nyt vaikka Sie hatte nur noch Schuhe an) :D Ja ne miehet (tai siis mies). Mmmmh.<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahha joo ne sanoitukset on kyllä yleensä aika mahtavia.. :D

   Delete
 2. Upeita kuvia. :)
  Tuliko kirja perille?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itseasiassa en vielä tiedä koska meidän postilaatikon avain on kadonnut :D mutta viimeistään viikonloppuna pitäis saada se auki hahahaa

   Delete
 3. Agree agree agree! Paitsi et paikallisesta ruoasta en tykkää. Lisäyksenä halvemmat hinnat oikeastaan missä vaan ja sujuvammat terveydenhuoltopalvelut (joista sit maksetaankin hulluna)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneks mun ei oo vielä tarvinnu olla täällä terveydenhuollon kanssa tekemisissä nii siitä en tiiä mitään :D Haha mä vaan nostin esille ne tärkeimmät hintaerot...

   Delete
 4. Uuh, mein Gott! :-) Etäisyydet tosiaan ovat hämmästyttävän pienet Keski-Euroopassa. Olisikin kiva käydä aina weekend reissu naapurimaahan. Nyt vain se Tallinna ja Tukholma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, Tukholmassa ja Tallinnassa on jokainen suomalainen käynyt varmaan ihan tarpeeks monta kertaa :D

   Delete

me loves comments