Monday, 16 November 2015

Blogien kommentoinnista


Vietin alkuvuodesta erittäin vähän aikaa blogeissa, ja palattuani olen huomannut kummallisen ilmiön: kommenttikadon. Yhtäkkiä tuntuu siltä, että ketään ei enää kiinnosta, mitä kirjoittelen, koska postauksiin ei tule kommentteja. Ajattelin ensin, että kyseessä on vain mun pikkublogin ongelma ja ehkä lukijat/kommentoijat katosi jonnekin blogitaukoni aikana. Mutta sitten sama ilmiö pisti silmään isommissakin blogeissa. Seurailtuani oman blogini kävijämääriä, huomasin että kävijöitä on jopa enemmän kuin ennen, mutta kommentit ovat kadonneet. 

Mistä tämä voi johtua? Yhdeksi syyksi veikkaisin sitä, että suurin osa meistä selaa blogeja kännykällään. Bloggerin mobiiliversio ei ole kummoinen ja myönnän itsekin jättäneeni kommentoimatta, koska se on "liian vaivalloista" puhelimella. Eikä blogipostauksesta edes voi tykätä, niinkuin Instagramissa. Toiseksi syyksi epäilen sitä, että moni ei enää seuraa tiettyjä blogeja, vaan selailee eteentulevia blogeja pikaisesti läpi ilman sen syvempää ajatusta. Lisäksi monissa blogeissa on nykyään niin samanlainen sisältö, että meinaan itsekin mennä sekaisin, mikä blogi on mikä. Blogeja on nykyään myös niin paljon, että kukapa niitä kaikkia jaksaisi kommentoida. 

Moni blogeja lukevista bloggaa myös itse ja tietää, miten kiva kommentteja on saada. Silti kommentti jää usein jättämättä. Huomasin, että en itsekään kommentoinut mitään pitkään aikaan ja samalla ihmettelin, miksei kukaan kommentoi omaa blogiani, kunnes hoksasin, että ei voi odottaa saavansa jos ei anna itse mitään. Nyt yritän jättää kommentin jokaiseen blogipostaukseen, jonka luen ja joka herättää jotain ajatuksia. Se vie aikaani korkeintaan minuutin ja ilahduttaa vastaanottajaa aivan varmasti. 

Haluaisinkin haastaa teidät kaikki jättämään tänään kommentin johonkin blogiin (ei tarvitse olla mun blogi :D) ja muutenkin olemaan aktiivisempia. Te kuitenkin luette blogipostauksia, miksette myös kertoisi ajatuksianne siitä, mitä luitte? Lisäksi haluaisin kiittää kaikkia niitä ihania ihmisiä, jotka jaksaa munkin blogia kommentoida! ♥


//About commenting blogs: I was wondering why no one's leaving comments on blogs anymore and then I realised that I am not that active myself. I am now trying to leave comment every time I have at least something to say about the post, because I know that one comment can make someone's day.

12 comments:

 1. Mää oon huomannut ton saman kommenttikadon varsinkin suosituimmissa blogeissa. Ehkä ihmiset vaan ei jaksa kommentoida, varsinkin jos blogin sisältö alkaa olla jo nähtyä. Mää yritän kans usein kommentoida, sillä sehän on yks blogien parhaista jutuista! :)

  www.kenkafriikki.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ihmettelin tosiaan, kun huomasin, että suosituissa blogeissa kommenttien määrä on vähentynyt sadasta muutamaan.. :D Mutta aivan ihanaa, että on olemassa vielä ihmisiä jotka ajattelee noin!

   Delete
 2. Vain harvassa blogissa kommentointi on enää vilkasta. Mobiililataaminen on lisääntynyt hurjasti jamyönnän, että harvoin itsekään vaivaudun kännykällä näpyttelemään kommentteja. Koetan omassa blogissa aina haastaa lukijoita kertomaan omia kokemuksiaan päivän aiheesta ja vastaamaan joihinkin kysymyksiin. Lukijoistaankin on aina kiva oppia vähän lisää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta puhut! On kiva tietää lukijoista vähän enemmänkin, kuin tilaston kertomat maat ja mitä selainta käytettiin.
   Nolotti oikein huomata, että en kommentoi kännykällä, vaikka käytän sitä kuitenkin kommenteihin vastaamiseen.

   Delete
 3. Tässä pitäisi tosiaan ottaa itsekin ryhtiliike! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienoa jos mun teksti aktivoi! :D Meni iteltäkin aikaa tajuta, että en ikuisuuksiin ole kommentoinut mitään, vaikka olisi ollutkin sanottavaa.

   Delete
 4. Replies
  1. Toivottavasti se on vaan ohimenevää ja ihmiset innostuu taas pian kommentoimaan enemmän! :)

   Delete
 5. Aikoinaan oli kiva kommentoida blogeissa kun ei ollut mitään estoja botteja ja häirikköjä vastaan. Nyt saattaa mennä into kun joutuu tunnistaa ettei oo mikään kone.

  Mut kännykällä kommentoimisen vaikeus välillä harmittaa.

  Pihla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo se on tosi ärsyttävää, varsinkin just puhelimella. Ite otin ko. eston pois koska voin kyllä itekin tarkistaa ne kommentit kun ei sitä roskapostia mulle ainakaan niin paljoo tule :D Suositummissa blogeissa voi olla enemmän niin niissä ymmärrän kyllä sen robottitarkistuksen.

   Delete
 6. Saman kadon oon huomannu omassakin blogissa, vaikka mulla onkin vaan 18 lukijaa, nii silti aikasemmin on kommentteja sadellut paljon enemmän. Ite koitankin juuri tehdä erilailla ja jättää kommentteja aina blogeihin joissa käyn pyörähtämässä, koska onhan se super kivaa aina kommentteja saada :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo en tiiä mistä moinen johtuu, mutta ilmiö on todellinen. Onneksi kuitenkin on ihmisiä joilla on myös toi asenne. Se kommentointi ei kuitenkaan vaadi suurta vaivaa :)

   Delete

me loves comments