Sunday, 20 December 2015

Books!

Kirjoista ei olekaan tullut kirjoitettua hetkeen, vaikka melko ahkerasti olenkin lukenut. Tänä vuonna ei ehkä kirja per viikko tavoite täyty, mutta läheltä liippaa. Tässä muutama tänä syksynä lukemani kirja.


Gillian Flynn - Paha paikka
 
Luin kesällä Gone Girlin, mutta koko kirja jotenkin vaan ärsytti mua. Aino suositteli kuitenkin lukemaan Pahan paikan, joka olikin mun mielestä parempi, mutta jotenkin mitäänsanomaton, sillä näin pari kuukautta lukemisen jälkeen en muista kirjasta juurikaan mitään.

Paulo Coelho - Uskottomuus 
Uskottomuus on totta kai upeasti kirjoitettu ja siinä pohditaan isoja aiheita, onhan se kuitenkin Paulo Coelhon kirja. Silti täytyy valitettavasti sanoa, että juoni tuntuu jotenkin keskeneräiseltä, eikä kirja ollut läheskään niin hyvä kuin Coelhon monet muut kirjat.

Haruki Murakami - Sputnik - Rakastettuni
 
Tämän kirjan kanssa häilyin kolmen ja neljän tähden välillä, mutta koska tapaan pyöristää alaspäin, niin kolmehan se sai. Haikea tarina, joka jaksaa pitää otteessaan loppuun asti, mutta itse loppu ei ollut kummoinen. Tykkään Murakamin unenomaisesta kerronnasta, joka häilyy toden ja tarun välillä.

Carolly Erickson - Tsaarin tytär
 
Venäjän hovi ja Romanovit jaksaa kiinnostaa aina. Lisäksi kirjassa oli käytetty kaunista kieltä ja tarina oli monipuolinen. Ärsytti kirjan arvosteluja lukiessa, että moni oli antanut tyyliin yhden tähden perustellen "kirja ei ole historiallisesti oikein", kun takakannessa jo lukee, että kyseessä on vaihtoehtoinen tarina, mitä olisi VOINUT tapahtua.

Siri Huvstedt - Kaikki mitä rakastin
 
En kertakaikkiaan ymmärrä miks tää kirja on niin hypetetty. Mun mielestä siihen oli tungettu samojen kansien väliin ihan liikaa aiheita ja silti se oli pitkästyttävä. Ei jatkoon. Valitettavasti menin vielä tuhlaamaan yhden yön unet tähän.


Maria Semple - Missä olet, Bernadette?
Tästäkin kirjasta olin kuullut paljon hyvää, mutta mua se ei jaksanut vakuuttaa. Ihan OK, mutta ei mitenkään erityinen. Ehkä jopa kokonaisuutena hieman levoton.


Viime aikoina lukemani kirjat ei siis ole olleet mitenkään elämää suurempia. Jos teillä on hyviä kirjavinkkejä, niin niitä otan aina vastaan! :)//Books I've read lately.

No comments:

Post a Comment

me loves comments