Sunday, 28 February 2016

Moving Abroad - Facts & Figures

Ulkomaille muuttaminen ei ole ihan halpaa ja helppoa lystiä, jos mukana on enemmän kuin matkalaukullinen tavaraa. Kyselin muuttofirmoilta hintoja välille Helsinki-Wien ja tarjoukset oli 3000-4000€ luokkaa. Päädyttiin lopulta vuokraamaan pakettiauto ja ajamaan Wieniin. Yhteensä reissuun meni kolme päivää per suunta. Lähdettiin Helsingistä lautalla Saksaan lauantaina ja maanantaina ajettiin Travemündestä Wieniin. Lauttamatka maksoi n. 1000€ sis. 3hlö, pakun ja koiran. Halvemmalla pääsisi Via Balticaa eli lautalla Tallinnaan ja siitä alas, mutta meille sopi paremmin reitti Saksan kautta. Kesällä toi Saksan lautta maksaa luultavasti vielä huomattavasti enemmän. Mun mielestä lauttareitti on siinä mielessä kivempi, että kaks päivää sai rentoutua laivalla ja ajettavaa oli vaan yks päivä. Meidän reitti kulki Saksan ja Tsekin läpi Wieniin. Pakettiauton vuokra oli n. 550€ ja meillä oli se 8 päivää käytössä. Tilaa oli 14m2 ja siihen mahtui hyvin kalusteet ja irtokamat mun pienestä kaksiosta. 

Pelkäsin hirveesti, että kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen, mutta muutto sujui lopulta tosi kivuttomasti! Onko kukaan teistä muuttanut ulkomaille? Kokemuksia kommenttiboksiin!
Myös jos on jotain kysyttävää tai kaipaatte vinkkejä, niin kysykää pois!
//Moving abroad is not easy or inexpensive. We brought all my things including the furniture from Finland to Austria with a van. I asked some moving companies, how much it would cost if they would transport my stuff to Vienna, and the offers were around 3000 to 4000€. In the end we paid around 550€ for the van and 1000€ for the ferry from Helsinki to Travemünde. The whole trip took us 3 days one way, from which 2 on the ferry and in one day we drove through Germany and Czech Republic to Vienna. We had the van for one week and it had 14m2, which was just enough for my stuff.

Has anyone of you moved to abroad? I'd love to hear your experiences! Also if you have any questions or want some tips, don't hesitate to ask! 

2 comments:

  1. Kommenttini ei liity aiheeseen, mutta ajattelin, että jos vaikka osaisit neuvoa minua... Huomasin, että sinulla on blogissa käytössä "yksinkertainen" teema, jota minäkin kokeilin. En kuitenkaan saanut blogistani yhtä kaunista ulkoasultaan kuin blogisi on. Oletko muokannut tätä jotenkin? Haluaisin nimittäin blogiini valkoisen taustan, mutten tiedä, onnistunko siinä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei kiva kuulla, että blogin ulkoasu miellyttää! :) Suurimmaksi osaksi oon muokannut värejä, fonttia yms. ihan Bloggerin Malli -valikon kautta. Sieltä pääsee valitsemaan taustankin värin. Toivottavasti onnistut! :)

      Delete

me loves comments