Wednesday, 4 May 2016

Analogue foreverValokuvaus on ollut aina lähellä sydäntäni ja välillä on virkistävää ottaa vanhanaikaisesti kuvia filmikameralla. Omistan tällä hetkellä kaksi analogista kameraa: Diana Minin ja Fisheye Onen. Haaveilen myös Polaroid kamerasta, mutta se filmi on niin kallista...

Miksi kuvata filmille kun digikamerat on keksitty? Koska paperikuvissa on täysin erilainen tunnelma kuin digikuvissa. Koska on niin jännittävää päästä näkemään, millaisia kuvista tuli. Koska välillä kuvissa on hauskoja yllätyksiä, kuten tuplavalotuksia. Koska filmikuvaus vaan on hauskaa.


//I love photography and sometimes it is refreshing to go old school and shoot with an analog camera. At the moment I have two film cameras: Diana Mini and Fisheye One. I am also dreaming of a Polaroid camera, but the film is just so expensive. 

But why still shoot photos on a film? Because the photos have totally different look than digital photos. Because of the wonderful feeling of excitement when you finally get to see the photos. Because of all the little surprises, such as unintended double exposures. Because it is just so much fun. 

2 comments:

  1. Oi vitsit mitä kuvia! <3 Mulla itselläni on äitini vanha Minoltan filmijärkkäri odottelemassa neitsytmatkaansa luontoon heti kun se vaan palaa korjauksesta :) Ja oot ihan oikeassa, filmikameroilla kuvatessa lopputuloksessa on se oma tunnelma, mitä ei saa jäljiteltyä muokkaamalla, kyllä se fiilis ja teettäminen pitää tuntea! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi oi filmijärkkäri, nyt oon kade :D odotan jo innolla millasia kuvia saat sillä <3

      Delete

me loves comments