Sunday, 30 October 2016

Hong Kong

When I returned from Hong Kong, my boyfriend asked me to summarize my impressions of the city in few sentences. Not really an easy task.

So how would I describe Hong Kong? Well first of all, we need to consider, that this was my first trip to Asia - and actually my first long haul flight ever. And by the way, my trip started off great, because I received an upgrade to the business class. Oh my, was that a nice experience. But what I'm trying to say here, is that so far I had only traveled in Europe. So I was prepared to have some kind of tiny culture shock, but I must say that Hong Kong is an easy destination for the first trip to Asia, because it is more Western than I imagined, but still has this exotic Asian charm. It was also more expensive than I thought, but the shopping possibilities are endless. Also the food was amazing and there were so many places where to eat well. There is of course enough things to do, if you stay a week or even longer, but I must say that 4 days wasn't too short either. My overall experience was very positive and even though I admit that I never really dreamed about traveling to Asia, Hong Kong kind of left me wanting more. Let's see what the next destination will be...


Kun palasin Hongkongista, poikakaveri pyysi tiivistämään vaikutelmani siitä muutamalla lauseella. Ei ollut muuten mikään helppo tehtävä.

Miten siis kuvailisin Hongkongia? Ensinäkin pitää mainita, että kyseessä oli mun ensimmäinen reissuni Aasiaan ja itseasiassa ensimmäinen pitkänmatkan lentoni ikinä. Ja matka muuten starttasi parhaalla mahdollisella tavalla, kun sain upgraden business-luokkaan. Oijoi, oli muuten aika mahtava kokemus. Mutta siis pointtini on, että tähän asti oon matkustanut vain Euroopassa, joten olin varautunut edes pieneen kulttuurishokkiin, mutta pakko sanoa, että Hongkong oli mielestäni hyvä kohde ensimmäiselle Aasian reissulle, koska se on paljon länsimaisempi kuin olin kuvitellut, mutta  sillä on silti ihan oma aasialainen charminsa. Kaikki oli myös hieman kalliimpaa, kuin olin luullut, mutta shoppailumahdollisuudet ovat loputtomat. Hyvästä ruuasta ei myöskään tule pulaa ja niin paljon jäi vielä maistamatta! Tekemistä löytyy varmasti viikoksi tai pidemmäksikin aikaa, mutta mun mielestä neljässä päivässäkin ehti nähdä paljon. Kaiken kaikkiaan reissu oli todella positiivinen kokemus, ja vaikka täytyy myöntää, etten aiemmin ollut kovin innoissani Aasiasta, Hongkong sai mut näkemään Aasian aivan uusin silmin, saa nähdä vaikka seuraavakin reissu suuntautuisi sinnepäin...
Have you visited Hong Kong? 
If yes, how was your experience? If no, is it on your list?

Ootteko te käyneet Hongkongissa? 
Mitä tykkäsitte? Tai jos ette, niin lähtisittekö?6 comments:

 1. En ole käynyt, mutta voisin kuvitella, että minullekin ensimmäinen Aasian kokemus voisi olla HongKong. Kiina muutenkin kiinnostaisi, kun kuuntelee tuttujen käynneistä Kiinassa.

  Ihania kuvia! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Voin todellakin suositella, jos muuta Aasiaa kalliimpi hintataso ei säikytä. :) Mua kiinnostaisi ehkä seuraavaksi eniten Vietnam!

   Delete
 2. Wau, tosi ihania kuvia! Tuli kunnon matkakuume :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon! :) Toivottavasti pääset pian reissuun ;)

   Delete
 3. Ihania kuvia! Kertaakaan en ole tuohon suuntaan eksynyt, mutta oisihan sinne upea päästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Oli kyllä hieno reissu, suosittelen!

   Delete

me loves comments